Aktuality

24.06.2016 | Zveme Vás na Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi
 

Chcete se také seznámit s rodinným hospodařením a současným životem na Ekofarmě Agrofyto? Vydejte se na letošní Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi! Můžete těšit na poznávání zajímavých míst, ochutnávání farmářských dobrot a poučení i skvělou zábavu pro celou rodinu. 16.7.2016 na Ekofarmě Agrofyto v Lidečku.

 

Ekofarma Agrofyto leží v malebné vesnici Lidečko v hornaté oblasti Valašska a zaměřuje se na produkci mléka a hovězího masa v BIO kvalitě. Částečně hospodaří také v chráněné krajinné oblasti Beskydy, která vyžaduje specifickou ochranu kvůli vzácným druhům flóry i fauny a ekologický způsob hospodaření je zde tak vůbec nejvhodnější.

Další informace o Farmářských slavnostech najdete zde.

 

 

Historie farmy se píše již téměř dvacet let. Ekologicky se zde hospodaří už od roku 1998, kdy se majitelé rozhodli vrátit k takovému způsobu hospodaření, jaký praktikovali již naši předkové. Nadační fond Bartákova hrnce udělil Ekofarmě Agrofyto – Lidečko ocenění za dlouholetou práci v souladu s přírodou „Nejlepší ekozemědělec roku 2009“.

 

Ekofarma se specializuje na chov masných plemen Limousine a Simentál a mléčného Holštýnského skotu. Zvířata žijí téměř po celý rok na pastvinách. Jejich potrava je velmi rozmanitá, vždy přirozená a v  BIO kvalitě. Samozřejmostí je vyloučení preventivního užívání antibiotik, hormonů, masokostních mouček, geneticky modifikovaných surovin, apod. Valašské stráně nabízejí též léčivé byliny, které dobytek spásá, skvěle tu tak funguje princip přírodní lékárny. Stejně tak dobře svědčí zvířatům pohyb na čerstvém horském vzduchu. Telata jsou po narození neustále v přítomnosti matky a jsou krmena mateřským mlékem, které jim zajišťuje přirozenou imunitu a zdraví.

 

Mléko v kvalitě BIO prodává ekofarma do mlékárny Valašské Meziříčí, kde se dále zpracovává. Kvalitní hovězí maso zpracovává v certifikovaných jatkách Valčík Valašské Klobouky a následně v masokombinátu Carnex. Vše probíhá pod přísným odborným dohledem, aby si maso i mléko zachovalo certifikaci BIO.

Aktuality

Zemřel Jaroslav Kulčák
27.01.2017
 

Oznamujeme Vám smutnou zprávu, která k nám dorazila ve středu 18.1. Ve věku 96 let zemřel Pan pekař a zakladatel pekárny v Novém Hrozenkově.

více zde
 
PF 2017
21.12.2016
 

Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdraví, štěstí a úspěchů v Novém roce!

více zde
 
Noví držitelé regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ
16.12.2016
 

V úterý 6.12.2016 se v Zašové setkali členové certifikační komise regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ, aby posoudili výrobky nových zájemců, kteří se ucházeli o přidělení tohoto prestižního ocenění.

 

více zde
 
 

Partneři

 

Mapa

Mapa

Mapa mikroregionu

 

 

 

 

Všechna práva vyhrazena, © 2013 NOWONET media, s.r.o. | design HOGUERA