Aktuality

21.10.2014 | Farmářské trhy Pravé Valašské na LOVE FOOD Festivalu v Zašové
 

4. 10. 2014 pořádala Místní akční skupina Rožnovsko v rámci 10. Ročníku Zašovských slavností gastronomický festival LOVE FOOD. Cílem tohoto gastronomického festivalu bylo návštěvníkům ukázat umění těch nejlepších restauratérů z okolí a představit regionální produkty a potraviny oceněné značkou Pravé Valašské.

logo

 

LOVE FOOD Festival se odehrával před Kulturním domem v Zašové na nově zrekonstruované návsi, která byla v rámci akce slavnostně otevřena. Během dne se na LOVE FOOD Festivalu Zašová vystřídalo kolem 3.000 návštěvníků, kteří mohli ochutnat degustační menu 5 restaurací. Dále mohli návštěvníci ochutnat nebo navštívit přes 15 stánků s regionálními produkty. Většina vystavovatelů byla nositeli regionální značky Pravé Valašské, například Pekárna Anežka, Anna Smýkalová s tkanými výrobky, paní Kašparová předvedla výrobu lidových krojů nebo dřevěné hračky Kami, které nezaujaly pouze dětské návštěvníky. Z dalších produktů bylo možné ochutnat či zakoupit aróniové sirupy, pravé valašské trdelníky, Královskou čokoládu, chilli nebo kravské a kozí produkty. Kolorit stánku s kozími produkty dodala malá kůzlata v ohrádce. Ochutnávky krajových specialit zajišťovaly partnerské Místní akční skupiny Královská stezka a britská MAS North Pennine Dales Leader. Na jejich stáncích bylo možné ochutnat např. britskou snídani a britské speciality, sýry nebo uzené bio produkty z Vysočiny.

 

LOVE FOOD Festival byl slavnostně zahájen v deset hodin sabráží, kterou provedl Vícemistr ČR a SR v sabráži Petr Sláma, a ochutnávkami od jednotlivých restauratérů. Návštěvníci gastronomického festivalu tak mohli zdarma ochutnat například dýňovou polévku, pohankový tatarák, domácí játrovou paštiku, šneka nebo žabí stehýnka. V poledne proběhla první kuchařská show, kterou předvedl pan Eichner zastupující Starou gardu z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Na pódiu divákům prozradil přípravu jejich vynikajícího pohankového tataráku. K obědu si návštěvníci mohli pochutnat na neodolatelných menu jednotlivých restaurací. Hotel Duo připravil pohankové rizoto s houbami a grilovaný bůček se švestkovou omáčkou. Přípravu pohankového rizota divákům předvedli kuchaři Hotelu Duo na pódiu. Mezitím se na dalším griluZebra bar-restaurant připravovala pečená žebírka a Qualivo burger. Opodál Hotel Abáciepodával jelení ragú na červeném víně s pohankovým rizotem. Restaurace u Zvonu a grill bar restaurant lákal návštěvníky na tygří krevety s balsamicovým glazé nebo na hovězí glazírované hrudí s bavorským knedlíčkem. Restaurace Passage přichystala pro gurmány šneky na různé způsoby, žabí stehýnka, tataráky z bizona a anguse nebo domácí sýry. Na poslední kuchařskou show nastoupili zástupci Řeznictví a uzenářství Machač a na pódiu předvedli a okomentovali porcování prasete. Na jejich stánku bylo možné ochutnat zabijačkové speciality a pečené selátko, které se po celý den rožnilo a svou vůní nalákalo nejednoho návštěvníka.

 

Ke grilovaným specialitám se nehodilo nic jiného než pivní speciály z Rožnovského pivovaru. Naopak k francouzským specialitám se hodila lahodná vína, která podávala francouzská restaurace Passage. Ke kávě či čaji si návštěvníci mohli pochutnat například na mrkvovém nebo nugátovém dortu, dýňovém nebo borůvkovém koláči a bramborových šiškách s mákem.

 

Ve večerních hodinách předvedl jeden z dvojice barmanů Barmani Zlín Jakub Orel svou barmanskou show, do které zatáhl i diváky, kteří mu pomáhali míchat a následně vypít připravené nápoje.

 

Po celou dobu LOVE FOOD Festivalu měli ti nejmenší k dispozici velikou trampolínu, skákací hrad nebo malování barvičkami na obličej. K dobrému jídlu a pití byl také připraven bohatý kulturní a hudební program. Na pódiu se tak vystřídaly například kapela Fleret, Reflexy, zpěvačka Kristína nebo zpěvák Petr Kolář.

 

Tisková zpráva ke stažení zde.

 

Kompletní fotogalerie zde.

 

Love Food Festival Zašová

 

Aktuality

Zemřel Jaroslav Kulčák
27.01.2017
 

Oznamujeme Vám smutnou zprávu, která k nám dorazila ve středu 18.1. Ve věku 96 let zemřel Pan pekař a zakladatel pekárny v Novém Hrozenkově.

více zde
 
PF 2017
21.12.2016
 

Přejeme Vám příjemné prožití vánočních svátků, hodně zdraví, štěstí a úspěchů v Novém roce!

více zde
 
Noví držitelé regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ
16.12.2016
 

V úterý 6.12.2016 se v Zašové setkali členové certifikační komise regionální ochranné známky PRAVÉ VALAŠSKÉ, aby posoudili výrobky nových zájemců, kteří se ucházeli o přidělení tohoto prestižního ocenění.

 

více zde
 
 

Partneři

 

Mapa

Mapa

Mapa mikroregionu

 

 

 

 

Všechna práva vyhrazena, © 2013 NOWONET media, s.r.o. | design HOGUERA